Voronin, întrebat dacă are sentimente de gelozie sau mândrie când îl vede pe Dodon alături de Putin. Răspunsul comunistului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, a fost întrebat dacă simte vreun sentiment de gelozie sau, dimpotrivă, mândrie, atunci când îl vede pe președintele Igor Dodon alături de liderul de la Kremlin, Vladimir Putin. Acesta spune că nu este gelos, deși a „crescut” în echipa PCRM, însă mândrie trezesc „rezultatele, dar nu „morda” (n.r. „botul”) cuiva”.

„Dacă sunt rezultate poți să te mândrești că iată președintele nostru sau alt conducător, prim-ministrul nostru, în ziua de 9 mai a găsit de cuviință să nu fie cu poporul țării care l-a votat. Prim-ministrul tot așa. Acela s-a dus în Praga, în Cehia, acesta a plecat la Moscova. Asta nu-i mândrie, asta-i jalnic că așa s-a întâmplat, e „pozor” (n.r. „rușine”), dar nu mândrie”, a spus liderul comunist în cadrul emisiunii „Important” de la TVC21.

În context, Vladimir Voronin a avut cuvinte de laudă pentru Andrian Candu, care a rămas și a depus o coroană de flori la Complexul Memorial „Eternitate” în ziua de 9 mai.

„Măcar el a onorat. Și bravo că el a spus acele cuvinte pe care eu le-am spus mai înainte că dacă nu era această mare victorie n-ar fi fost niciun fel de Europă. Îi sunt foarte recunoscător pentru aceste aprecieri. Măcar cineva înțelege în serios ce se întâmplă și cum se întâmplă”, a opinat președintele comunist.

Întrebat dacă Igor Dodon o să-i bată „recordul” după numărul de întâlniri pe care le va avea cu președintele rus Vladimir Putin, fostul președinte moldovean a spus că nu s-a gândit nici atunci, nici acum la recorduri. Acestea însă „purtau un caracter concret”.

„Ori era Summit CSI, ori era întrevederi bilaterale, doar noi am fost acei care am semnat acorduri de prietenie și colaborare reciprocă cu Federația Rusă, că până la noi, zece ani, noi nu am avut. Toate întrevederile mele cu Putin, dar nu numai cu Putin, dar și cu reprezentanții guvernării Rusiei, cu Medvedev și alți reprezentanți se terminau cu documente. Nicio întrevedere eu nu m-am primblat să mă duc să dau mâna cu Putin și să vin acasă. Toate întrevederile noastre erau cu caracter constructiv, cu tematică. Făceam revizie a colaborării noastre, planificam măsuri, dar nu la Paradă. Eu la Paradă nu am fost niciodată”, a mai spus liderul comunist.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...