Maia Sandu: Plahotniuc l-a ajutat pe Dodon să devină preşedinte, acum este rândul lui Dodon să-l ajute pe Plahotniuc

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Proiectul privind sistemul electoral mixt este un târg dintre liderul Partidului Democrat Vlad Plahotniuc şi președintele Igor Dodon pentru ca să ajungă la putere în viitorul legislativ. Declaraţia a fost făcută de lidera Partidului Acțiune și Solidaritate în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune Moldova 1.

„Plahotniuc l-a ajutat pe Dodon să devină preşedinte, acum este rândul lui Dodon să-l ajute pe Plahotniuc. Sondajele arată că PDM ar lua cel mult 4 la sută la parlamentare. De aceia s-au gândit să schimbe sistemul electoral şi să facă posibilă fraudarea alegerilor”, a declarat Maia Sandu, conform IPN.

Referindu-se la întrevederea avută cu experţii Comisiei de la Veneţia, aflați la Chișinău, preşedinta PAS a spus că aceştia i-au adresat mai multe întrebări despre situaţia politică, finanţarea partidelor, contextul sistemului electoral, despre ce se întâmplă în Republica Moldova. „Eu au înţeles şi nu au rămas încântaţi de ce se întâmplă la noi”, a spus ea.

Vitali Catană, expertul în drept constituţional, a declarat în cadru emisiunii că experţii Comisiei de la Veneţia urmează să evalueze caracterul democrat al proiectului de lege privind schimbarea sistemului electoral, să determine dacă normele din acest proiect corespunde normelor europene.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...