Andrei Năstase îndeamnă întreaga societate să vină în această duminică la un mare protest naţional. „Altfel, îi permitem să se salveze de la răspunderea politică şi penală pentru furturile pe care le-a făcut”, a accentuat liderul Platformei DA într-un interviu la Europa Liberă.

„Primul lucru pe care îl revendică societatea civilă – neadmiterea modificării sistemului electoral, a regulilor de joc în timpul jocului. Aceasta face guvernarea. Cetăţeanul nostru trebuie să înţeleagă: lui Plahotniuc îi trebuie modificarea de lege pentru a rămâne la putere şi pentru a nu răspunde pentru sărăcia din ţară, pentru corupţia endemică, pentru lipsa locurilor de muncă, pentru situaţia din medicină, pentru situaţia din învăţământ. Iată de ce se teme Plahotniuc. Şi iată de ce împreună cu Dodon, pe care îl controlează şi îl şantajează cu dosare penale încearcă să demonstreze societăţii noastre, opiniei publice naţionale şi internaţionale că ar exista nsens. Nu există consens, există un compromis mafiotic între Plahotniuc şi Dodon”, a declarat Andrei Năstase.

Liderul Platformei DA a adăugat că, din cauza fraudei şi manipulării tipice guvernării, există riscul ca în Parlament să ajungă doar cei care vor cumpăra voturi.

„Există riscul ca în Republica Moldova să se înmulţească tot felul de ţuţi, tot felul de borsetci, iarăşi, sub pretextul că sunt independenţi, cum s-a întâmplat în Găgăuzia, când, neavând niciun candidat în Adunarea Populară a Găgăuziei, Plahotniuc la două săptămâni, avea deja o majoritate. Cu această majoritate a votat desfăşurarea unui referendum de apropiere a Găgăuziei de Uniunea Vamală. Cred că aceste lucruri trebuie să ne fie de învăţământ”, a spus Andrei Năstase.

„Noi suntem siguri că exponenţii noştri sau reprezentanţii noştri vor fi mai buni. Problema este că acest sistem încurajează frauda, manipularea, acest sistem încurajează dezinformarea. Pe baza acestui sistem rămân în afară persoane care au acumulat un bagaj foarte mare de sprijin. Vă dau un exemplu. Maia Sandu, care a fost candidatul comun al Platformei Demnitate şi Adevăr şi al PAS, a acumulat 48%. Pe baza manipulării, pe baza denigrării la nivel naţional cu cei 30.000 de sirieni, să nu mai vorbesc de linşajul meu mediatic, există riscul ca acest Plahotniuc să o lase în afara Parlamentului”, a adăugat liderul Platformei DA.