Un miliardar rus, obligat de o instanţă britanică să-i plătească fostei soții 453 milioane de lire sterline

Un om de afaceri din Rusia a fostobigat de o instanță britanică să-i plătească fostei sale soții nu mai puțin de 453 milioane de lire sterline, relatează Sky News.

Omul de afaceri, care se ocupa cu tranzacții în industria de petrol, a reușit să aibă câștiguri uriașe în timpul mariajului său, iar acum o bună parte din avere va ajunge la fosta soției.

Judecătorul care a luat această decizie nu a dat numele niciunei persoane implicate, însă a spus că bărbatul, în vârstă de 61 de ani, provine din regiunea Caucaz, iar femeia, în vârstă de 44 de ani, provine din estul Europei.

Presa rusă însă a scris că cel mai probabil este vorba despre miliardarul Farhad Ahmedov.

Cei doi s-au cunoscut în 1989, atunci când femeia a mers să studieze la Moscova. S-au căsătorit patru ani mai târziu și au făcut doi copii.

În 1993, cei doi s-au mutat în Londra. Bărbatul și-a vândut în urmă cu cinci ani toate acțiunile pe care le avea unei companii ruse pentru uluitoarea sumă de 1 miliard de lire. Un an mai târziu, el le-a cumpărat copiilor săi apartamente de lux în capitala Marii Britanii, care au costat 29 de milioane de lire și 7,2 milioane de lire. Pe durata mariajului, femeia a fost casnică, a avut grijă de copii și de locuință.

Astfel,  în urma partajului, femeia va primi 453 de milioane de lire.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.