Celelalte nouă ţări care s-au calificat în finală, joi, au fost: Bulgaria, Belarus, Croaţia, Ungaria, Danemarca, Israel, Norvegia, Olanda şi Austria. Ţările finaliste au fost anunţate în ordine aleatorie.

Finaliştii au fost desemnaţi de telespectatorii din ţările participante în cea de-a doua semifinală şi a celor din Franţa, Germania şi Ucraina, care au avut la dispoziţie aproximativ 20 de minute pentru a îşi exprima voturile, dar şi juriile de specialitate din cele 21 de ţări - votul lor contând în proporţie de 50%, la fel ca cel al publicului.

După încheierea votului, reprezentanta Macedoniei, Jana Burčeska, a fost cerută în căsătorie departenerul ei, cu care aşteaptă un copil.

În urma primei semifinale a Eurovision Song Contest 2017, care a avut loc marţi, la Kiev, s-au calificat în ultima etapă a competiţiei alte 10 ţări dintre cele 18 care au participat în acea etapă. Acestea au fost anunţate în ordine aleatorie: Republica Moldova, Azerbaidjan, Grecia, Suedia, Portugalia, Polonia, Armenia, Australia, Cipru şi Belgia.

Ţările din grupul celor cinci mari plătitoare - Franţa, Germania, Spania, Marea Britanie şi Italia - sunt calificate, alături de ţara gazdă, Ucraina, direct în finală.

Eurovision Song Contest 2017 se desfăşoară sub sloganul "Celebrate diversity", în competiţie participând în total 42 de ţări, după retragerea Rusiei.