România intră în a doua semifinală Eurovision 2017 pe poziţia 5, în prima parte din cea de-a doua semifinală, alături de Serbia, Austria, Macedonia, Malta, Olanda, Ungaria, Danemarca, Irlanda, San Marino, Croaţia, Norvegia, Elveţia, Belarus, Bulgaria, Lituania, Estonia si Israel.

Fanii din cele 18 ţări repartizate în a doua semifinală şi cei din Ucraina, Franţa şi Germania decid, alături de juriile de specialitate, cine va merge în Marea Finală.

Ieri, reprezentanţii României şi cei ai celorlalte ţări care evoluează în a doua semifinală Eurovision au sustinut show-ul pentru juriu. Recitalul, chiar daca nu a fost transmis în direct, a contat la fel de mult pentru calificare ca şi semifinala din această seară, întrucât spectacolul a fost votat de juriile de specialitate din 21 de ţări, votul lor contând în proporţie de 50%, la fel ca cel al publicului.

„La repetiţia de ieri am avut o intrare târzie pe tun si, pe deasupra, mi-au căzut şi căştile. Aş fi putut să le fixez din nou în ureche, dar nu s-ar fi văzut ok pe scenă. Mă bucur insă că la show-ul unde juriul a punctat, a ieşit totul perfect”, a declarat Alex Florea, după încheierea show-ului pentru juriu.

„M-am simţit foarte bine pe scena. A fost primul contact cu sala plina la Eurovision Song Contest, dar presiunea publicului şi faptul că juriul ne urmărea fiecare mişcare m-a ajutat să îmi controlez toate emoţiile şi să susţin cea mai bună performanţă de până acum”, a mărturisit Ilinca.

Precizăm că Republica Moldova s-a calificată în finala Eurovision. Reprezentanţii Republicii Moldova, membrii trupei SunStroke Project, au făcut furori cu piesa "Hey Mamma" în prima semifinală.