Ministrul Jizdan vrea salarii de 1.000 de euro pentru polițiști

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ministerul Afacerilor Interne caută soluții pentru a face atractiv sistemul, astfel încât angajații să nu plece, a declarat ministrul de interne, Alexandru Jizdan, în cadrul unui interviu pentru Bizlaw.md. Pentru a apărea în lumină bună, autoritățile își doresc salarii europene pentru polițiști.

Jizdan recunoaște că, problema principală cu care se confruntă Ministerul este salarizarea proastă, care alături de un program de lucru încărcat, face neatractiv domeniul.

„Zi de zi echipa din Ministerul de Interne este în căutare de soluţii vizînd nu doar salarizarea, dar întregul pachet social – mă refer la apartamentele de serviciu, sănătate, educaţie. Atractivitatea din sistem sau condiţiile pe care noi dorim să le creem în sistem vor face ca angajaţii să reziste pînă cînd economia noastră va permite mărirea salariului angajaţilor noştri”, a declarat Jizdan.

Ministrul a spus că își dorește ca salariile polițiștilor să ajungă la nivelul celor europene, unde un polițist începător primește lunar 1.000 de euro.

În context, acesta a amintit de finanțarea europeană în mărime de 57 de milioane de euro, cu ajutorul căreia va putea fi realizată o reformă a sistemului prin procurarea de echipamente noi.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...