Actualitate

Vedomosti: De ce marina rusă din Siria a ratat atacul american cu rachete Tomahawk?

Abia dupa consumarea atacului american, Moscova a trimis nave suplimentare spre țărmurile siriene.

Despre incapacitatea marinei ruse de a urmări atacul american cu rachete a relata o sursa apropiată Ministerului Apărării al Federației Ruse. Potrivit sursei, în acel moment, în Marea Mediterană se aflau doar două nave medii de desant, care erau angajate pe post de carausi în livrarea de arme si tehnica spre Siria, și două dragoare din cadrul Flotei Mării Negre.

Imediat după ce distrugătoarele americane au lovit baza aeriana siriana, pe 7 aprilie, o sursă a Interfax a raportat că noua fregata a Flotei Mării Negre – ”Admiral Grigorovici” a ieșit în Marea Mediterană pentru a se alatura grupului naval rus din Marea Mediterană.

Amintim că, în noiembrie 2016, aceeasi nava a efectuat un atac cu rachete Kalibr din Marea Mediterană asupra unor ținte în provinciile siriene Idlib și Homs.

Pe 27 aprilie, dupa atacu american, Ministerul rus al Apărării a raportat că nava anti-submarin ”Severomorsk“ a Flotei de Nord, a plecat spre Marea Mediterana. În urma ei calea Siriei a luat-o si submarinul diesel ”Krasnodar“.

În plus, pe 5 mai, autoritatile navale ruse au anuntat că au trimis spre Siria si fregata ”Admiral Essen“, care face parte din Flota Marii Baltice. Însa potrivit „Vedomosti“, nava a fost nevoita să intre in reparatii dupa ce a suferit un accident în timpul unei andocari.

Cele două fregate și submarinul ”Krasnodar“ dețin un total de 36 de rachete de croazieră tip Kalibr. Pentru comparație, cele doua distrugatoare SUA, implicate în atacul de pe 7 aprilie împotriva bazei aeriene siriene, au lansat în total 59 de rachete Tomahawk. 

paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *