Dodon, către Comisia de la Veneția: Dacă avizul va fi negativ, aprobarea finală a proiectului va fi problematică

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În cazul în care Comisia de la Veneția va oferi un aviz negativ pentru modificarea sistemului electoral, aprobarea finală și promulgarea de către președinte a acestui proiect va fi problematică. Mesajul a fost transmis de către președintele Igor Dodon în cadrul întrevederii pe care a avut-o astăzi cu delegația comună a Comisiei de la Veneția și OSCE/ODIHR care se află într-o vizită de informare în țara noastră.

Potrivit lui Dodon, în cadrul discuțiilor a fost abordată problema modificării sistemului electoral și împrejurările politice care au dus la propunerea unui sistem electoral mixt. „Am reiterat poziția prin care mă expun categoric împotriva sistemului electoral uninominal. Totodată, am menționat că pledez ferm pentru introducerea sistemului electoral mixt”, susține Dodon, precizând că „la definitivarea proiectului de modificare a sistemului electoral de Parlament urmează să fie luate în calcul recomandările Comisiei de la Veneția”.

Amintim că experții Comisiei de la Veneția se află într-o vizită de recomandare în țara noastră unde au avut un șir de întrevederi cu reprezentanții fracțiunilor și grupurilor parlamentare, președintele Parlamentului și partidele extraparlamentare, înainte de a se expune cu privire la oportunitatea modificării sistemului electoral în cadrul ședinței programate pentru luna iunie curent.

01 1 2 Dodon președinte


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...