„Este un protest faţă de furtul miliardelor şi lipsei persoanelor trase la răspundere, faţă de trecerea banilor furaţi pe umerele noastre în sume duble, faţă de schemele criminale din economie, de genocidul social, la care sunt condamnaţi sute de mii de cetăţenii noştrii, în primul rând pensionarii”, a menţionat Alexandru Slusari.

Totodată, cetăţenii sunt îndemnaţi să se manifeste împotriva corupţiei imense, a justiţiei selective şi ineficiente, împotriva amenzilor exorbitante, dar şi a tarifelor insuportabile la serviciile medicale.

„Toate fenomenele enunţate cu mare probabilitate rămân intacte dacă va fi modificat sistemul electoral. În acest caz, gaşca criminală care a adus ţara noastră la starea actuală obţine şanse semnificative să rămână la putere şi să fie exonerată de la răspundere pentru crimele impotriva propriului popor. Menţinerea actualul sistem electoral este o premisă bună pentru eliberarea statului nostru din captivitate. Acum poate fi cea mai importantă bătălie pentru demnitatea noastră şi viitorul copiilor şi nepoţilor noştrii”, a adăugat Alexandru Slusari.

Societatea civilă a îndemnat toţi cetăţenii să vină în aceast duminică, la ora 12:00, la un mare protest naţional faţă de încercările tandemului PD-PSRM de a schimba sistemul electoral. Totodată,, în această săptămână în fiecare seară au fost organizate flashmoburi, imediat după ce deputaţii PD, PSRM şi de cei din grupul PPEM au votat proiectul propus de socialişti, care prevede trecerea la sistemul electoral mixt.

Amendamentul a fost supus votului fără a fi discutat în comisii, cu încălcări ale procedurilor.