Un primar liberal riscă zece ani de închisoare pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Primarul satului Vărzărești, raionul Nisporeni, Constantin Ungureanu, din partea Partidului Liberal, riscă până la zece ani de închisoare pentru depășirea atribuțiilor de serviciu, soldată cu cauzarea de urmări grave intereselor publice. Procuratura raionului Nisporeni a finalizat urmărirea penală și a trimis în judecată cauza penală de învinuire a edilului.

Potrivit probatoriului acumulat, în luna decembrie 2015, contrar prevederilor legale, primarul i-a eliberat unui agent economic, un permis de excavare a nisipului pentru amenajarea unei plaje la iazul public din satul Vărzărești. Certificatul însă a fost eliberat de primar în lipsa unor documente oficiale care i-ar fi permis agentului economic exploatarea și extragerea zăcămintelor minerale utile (nisip).

Ulterior, firma-beneficiară a angajat persoane care au extras și transportat nisipul din cariera neautorizată din satul Șendreni la iazul din satul Vărzăreşti până au fost depistați de oamenii legii. Potrivit estimărilor efectuate de Agenția pentru Geologie și Resurse Minerale, prejudiciul cauzat statului în urma extragerii ilicite a nisipului din cariera neautorizată din satul Şendreni se cifrează la circa 400 mii de lei.

În prezent, inculpatul are interdicția de a părăsi localitatea, iar dacă va fi recunoscut vinovat,el riscă până la 10 ani închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate timp de cel mult 15 ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...