Într-un interviu pentru CNBC, Buffet a explicat de ce bussinessul de reclame al google este un monopol natural. Costul creşterii unei companii în domeniu care să atingă o cotă de piaţă asemănătoare este prea mare pentru a tenta oamenii de afaceri. Potrivit eMarketer, Google va obţine 78% din veniturile totale provenite din reclama de pe motoarele de căutare.

"Imaginează-ţi o afacere în care casa de marcat se deschide de fiecare dată când cineva face un click cu mouse-ul", a spus Buffet. Acesta a mai spus că este un business extraordinar, un serviciu valoros pentru care utilizatorul nu plăteşte, potrivit BM.

Presedintele Berkshire, în vârsta de 86 de ani, supranumit Oracolul din Omaha pentru flerul sau în afaceri, şi-a recunoscut ignoranţa şi în privinţa acţiunilor altor companii din industria tehnologiei, a caror valoare nu a apreciat-o corect precum Amazon.

"Am fost prea prost să-mi dau seama. Nu am crezut că Bezos va avea un succes atât de mare", a spus Buffett, adaugând că a subestimat execuţia strălucită.

Reclama reprezintă principala metodă prin care Google face bani. Alphabet, părintele Google, este a doua companie la nivel global după valoarea de piaţă, după Apple.