Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   De ce Dodon a fost…

De ce Dodon a fost singurul șef de stat străin, prezent la Parada din 9 mai de la Moscova?

Igor Dodon, președintele R. Molodova, a fost singurul șef de stat străin care a participat la Parada de 9 mai de la Moscova. Dmitri Peskov, purtatorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, a explicat lipsa altori șefi de stat străini la Parada din Piața Roșie a Moscovei, scrie mk.ru.

„În acest an, celebrarea nu a fost una aniversară, de aceea nici nu am invitat alți oficiali străini. Singurul invitat a fost președintele R. Moldova, Igor Dodon, care a fost invitat de Vladimir Putin în timpul întrevederii de la Biskek, în cadrul summit-ului CSI”, a subliniat Peskov.

În anul 2005, la parada de Ziua Victoriei de la Moscova, au participat numeroși lideri de state, între care președintele Franței, Jacques Chirac; președintele SUA, George Bush, precum și mai mulți lideri ai statelor CSI.

În acest an, la paradă a participat doar președintele R. Moldova, Igor Dodon. Pentru prima dată, de 15 ani încoace, un președinte al R. Moldova vizitează Moscova de 9 mai. Prima vizită a lui Igor Dodon la Moscova a avut loc la 17 ianuarie curent, iar cea de-a doua – la 17 martie.

Potrivit presei rusești, Serviciul federal pentru supravegherea în domeniul protecției drepturilor consumatorilor și bunăstării populației (Rospotrebnadzor) a anunțat că va permite importuri a 20 de feluri de vinuri, care au fost interzise pe piața Federației Ruse încă în anul 2013, când Ghenadi Onișcenko, șesul de atunci al Rospotrebnadzor, le-a comparat cu o vopsea pentru gard.

Sursa foto: TASS, ibigdan.livejournal.com