Ambasadorul UE la Chișinău, Pirkka Tapiola, își încheie misiunea diplomatică în țara noastră. Cine va fi noul ambasador

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Pirkka Tapiola, își încheie misiunea diplomatică în țara noastră, iar în curând urmează să fie Ambasador al Uniunii Europene în Thailanda. Anunțul a fost făcut aseară chiar de Tapiola în cadrul recepției oferite de acesta și soția sa cu ocazia Zilei Europei. Totodată, șefa diplomației europene, Federica Mogherini, a desemnat deja un nou ambasador european pentru Moldova.

„Atât pentru mine, cât și pentru soția mea Olga, această recepție dedicată Zilei Europei este una foarte emoționantă. Ne-a făcut o plăcere deosebită să trecem prin fiecare recepție dedicată acestei zile aici, dar peste trei luni și jumătate perioada noastră de ședere aici, în Republica Moldova, va lua sfârșit. Nu-mi iau rămas bun deocamdată pentru că urmează să mă mai aflu aici ceva timp, dar lăsați-mă să spun ceva din numele ambilor ca persoane care au învățat să iubească această țară”, a spus ambasadorul UE la Chișinău în limba engleză, adăugând, deja în română „Voi sunteți europeni și noi suntem moldoveni. Mulțumesc!”

Noul ambasador al Uniunii Europene în Republica Moldova va fi actualul ambasador al Slovaciei în Grecia, Peter Michalko, în timp ce Pirkka Tapiola, conform dispoziției dată de Federica Morgherini, va fi ambasador în Thailanda.

Pirkka Tapiola a fost numit șef al delegației Uniunii Europene în Republica Moldova la data de 4 aprilie 2013, înlocuindu-l pe Dirk Schuebel. Anterior, diplomatul a activat în calitate de Consilier al UE pe probleme de relații cu țările din Europa de Est și Asia Centrală.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...