Administratorul unei școli auto private din Bălți, reținut pentru trafic de influență

caseta_scoala_examen_auto

Administratorul unei școli auto private din municipiul Bălţi a fost reținut de ofițerii și procurorii anticorupție. Bărbatul este bănuit de trafic de influență. Cazul a ajuns în vizorul DGT Nord a CNA după ce denunțătorul a invocat faptul că, suspectul împreună cu o persoană necunoscută, ar fi pretins și primit 27 000 de lei de la acesta. Cei doi susțineau că pot influența membrii Comisiei de examinare din cadrul Secției Înregistrare a Transportului şi Calificarea Conducătorilor Auto Bălți a ÎS ,,Registru”, în scopul determinării acestora să evalueze pozitiv cunoștințele pentru eliberarea permisului de conducere pentru categoriile „D” și „E”.

După efectuarea măsurilor speciale de investigație şi procesual-penale în vederea acumulării materialului probator, managerul a fost recunoscut în calitate de bănuit și reținut pentru 72 de ore. În privința acestuia urmează a fi decisă aplicarea măsurii preventive.

Totodată, omul este la a treia abatere de acest gen. Anterior, acesta a mai fost documentat pentru săvârșirea a două infracțiuni similare.

O cauză penală a fost pornită pe acest caz în temeiul art. 326 alin. (2) lit. b) Cod Penal al Republicii Moldova. Dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani sau amendă în mărime de până la 4000 unități convenționale – echivalentul sumei de 200 000 de lei.

Conducerea urmăririi penale este exercitată de Serviciului „Nord” al Procuraturii Anticorupție.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente