Lebede scoase la vânzare de Primărie

Primăria din Făgăraş scoate la vânzare lebede. Pentru că nu mai au loc pe lacul din jurul Cetăţii şi pentru că îşi dispută teritoriul, o parte din păsări vor ajunge în curţile românilor, scrie Digi24.ro.

Chiar dacă lebedele completeză idilic peisajul cetăţii de la Făgăraş, păsările trebuie să se desprindă din decor. S-au înmulţit atât mult încât nu le mai ajunge apa din şanţul de apărare al fortăreţii. La început erau 12, acum sunt 27.

Elena Băjenaru – directorul Cetăţii Făgăraş: „Sunt prea multe pe acest spaţiu, s-au comasat pe latura de nord a cetăţii şi au ajuns să se bată între ele, ceea ce nu este bine, şi s-a luat decizia ca o parte dintre ele să fie vândute.

Mai ales că alţi 24 de pui urmează să iasă curând din ouă, iar asta îi face pe viitorii taţi să devină agresivi.

15 dintre lebedele care trăiesc pe şanţul de apărare din jurul Cetăţii Făgăraş vor fi scoase la licitaţie. Preţul de pornire va fi de 270 de lei pentru fiecare dintre ele.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.