Ion Sturza, despre vizita lui Dodon la Moscova: „Putin a fost secondat de un pudel”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fostul premier moldovean Ion Sturza a comentat în termeni duri prezenţa preşedintelui Republicii Moldova Igor Dodon la parada militară de la Moscova, afirmând că liderul rus Vladimir Putin a fost secondat de un pudel, ceea ce este trist şi umilitor pentru moldoveni. El a avertizat că Dodon va fi abandonat inclusiv de electoratul rusofil.

„La un aşa eveniment, important pentru conştiinţa naţională a ruşilor, Putin putea fi secundat de un câine-lup (Lukaşenko), de un leu bătrân (Nazarbaiev) şi nicidecum de un pudel (Dodon). Trist şi umilitor pentru moldoveni… căţei de companie… Să-mi fie iertată comparaţia „zoologică”. Dar fiţi liniştiţi sau alarmaţi (cum doriţi), Igor Dodon va fi „trăsnit”. La timpul lui. Când nu va mai livra imagine”, a scris Ion Sturza pe Facebook.

El aminteşte cum l-a sfătuit şi pe Vlad Filat, despre care afirmă că „îl idolatriza (pe Putin – n.r.) cu o frenezie ce poate fi explicată doar printr-o traumă din copilărie” şi căruia i-a spus că „Putin nu crede în lacrimi, Putin nu are prieteni” şi că „la început îţi creează impresia de prieten, confident, îţi oferă un business pentru familie”, iar „după, te trăsneşte”, invocând exemplele lui „Berlusconi, Schröder, Timoşenko”.

Fostul premier avertizează şi că Dodon va fi abandonat şi de electoratul rusofil. „Concomitent, dar poate şi mai rapid va fi abandonat şi de electoratul „socialist” şi rusofil. De ce? Pentru „neravnîi brak” cu oligarhia moldovenească şi lipsa de performanţă „proletară”. Nu mă îndoiesc că PD va „performa”, din nou, în a-şi distruge partenerii”, afirmă Sturza.

Amintim că, Igor Dodon a fost singurul șef de stat care a acceptat invitația liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, de a la parada militară organizată marţi, la Moscova, pentru a marca împlinirea a 72 de ani de la încheierea celui de-al doilea Război Mondial.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...