Circa 70,000 de euro i-au adus 10 ani de închisoare unui bărbat din Nisporeni

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Condamnat la 10 ani închisoare, cu executare în penitenciar de tip închis, cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii şi de a exercita activitatea legată de gestionarea mijloacelor financiare pe un termen de 5 ani – este pedeapsa stabilită de către judecătoria Ungheni, sediul Nisporeni în privinţa unui bărbat de 58 ani, acuzat de escrocherie.

Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, inculpatul, cunoscând că partea vătămată a revenit din Germania, de la muncă şi dispune de bani, a elaborat un plan criminal privind deposedarea acestuia de mijloace financiare.

Inculpatul i-a propus victimei să cumpere, la un preţ avantajos, cinci loturi de pământ în mun. Chişinău, în apropierea unui cartier rezidenţial, circumstanţe care nu corespundeau realităţii.

În continuare, prin înşelăciune, denaturând informațiile despre posibilitatea ajutării ultimului la cumpărarea acestuia, neavând de facto intenția de a realiza obligaţiunea asumată abuzând de încrederea acestuia şi exploatând-o cu rea-voinţă, inculpatul i-a solicitat mijloace financiare sub pretextul ajutării acestuia la cumpărarea presupuselor loturi de teren în sumă totală de 70,000 euro, bani pe care i-a însușit.

Sentinţa este cu drept de atac în Curtea de Apel Chişinău.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...