Doi membri ai unui grup criminal au fost reținuți pentru șantaj și amenințare cu moartea

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Oamenii legii au reținut liderul şi un membru al unui grup criminal suspectat de infracțiuni de șantaj, urmate de dobândirea bunurilor proprietarului în proporții mari.

Ca urmare a investigațiilor s-a stabilit că din gruparea criminală fac parte mai mulți cetățeni ai Republicii Moldova, care anterior au fost condamnați. Liderul acestei grupări, anterior și-a ispășit pedeapsa cu închisoarea pe un termen de 13 ani, iar acum este suspectat de apartenența la organizația criminală „Machena” și acțiunile ilegale de acumulare a mijloacelor financiare prin șantaj în interesul acestei organizații.

În perioada 29 august – 31 decembrie 2016, liderul grupării sub un pretext inventat, prin ameninţare cu aplicarea violenţei periculoase şi cu moartea, aflându-se în raionul Ocnița, au cerut de la un locuitor al satului Bârnova, raionul Ocnița, să le transmită suma de 140.000 lei, precum și alte bunuri.

Astfel, în perioada de timp menționată, victimei i-a fost cauzat un prejudiciu material în proporții mari în valoare totală de 139.426 lei.

În rezultatul efectuării perchezițiilor au fost depistate și ridicate de la figuranți, un telefon mobil, 1.450 euro, 1.720 dolari americani și 8.000 de lei, bijuterii din aur, proveniența cărora la moment se stabilește, arme şi muniţii, deţinute ilegal.

Dacă vor fi găsiți vinovați, făptașii riscă pedeapsa cu închisoarea de la 11 până la 13 ani.

La momentul actual se efectuează acţiuni de urmărire penală atât în vederea stabilirii tuturor membrilor grupului criminal, cât şi stabilirii rolurilor fiecăruia din ei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...