Imprudența în trafic a făcut victime de Paştele Blajinilor în mai multe raioane ale ţării. În urma a 24 de accidente rutiere produse în cele trei zile de odihnă, trei oameni și-au pierdut viața, iar alți 34 au fost răniți. Coliziunile fatale au avut loc duminică, spun polițiștii, iar toți cei trei morți sunt tineri care aveau între 19 şi 23 de ani.

Unul dintre accidente s-a produs în apropierea oraşului Ghindeşti din raionul Floreşti. Un tânăr de 23 de ani din satul Gvozdova a murit după ce s-a lovit cu motocicleta pe care o conducea de un copac de pe marginea drumului. Alături de el se mai afla un băiat de 16 ani din aceeași localitate, care a scăpat cu viaţă.

O altă tragedie cu implicarea unui motociclist s-a produs în apropierea satului Chipeşca, raionul Şodăneşti. Un tânăr de 22 de ani a murit după ce s-a izbit violent de un pilon de electricitate din cauza vitezei excesive, spun poliţiştii. În calitate de pasager se afla un băiat de aceeaşi vârstă, care a fost rănit. Cel de-al treilea accident de circulație soldat cu deces a avut loc în raionul Soroca, lângă satul Căinarii Vechi.

În acest caz, poliţiştii au deschis o anchetă. Dacă va fi găsit vinovat, șoferul riscă până la șapte ani de închisoare.