(LIVE) A cincea zi de proteste: Un elev a venit la Parlament să învețe pentru BAC, protestând

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ca în fiecare zi, oamenii s-au adunat și astăzi în fața Parlamentului pentru a manifesta împotriva schimbării sistemului electoral. Reprezentanții societății civile nu renunță la manifestații până nu va fi retras votul uninominal și votul mixt din Parlament.

Protestul a început cu un tânăr plin de curaj Răzvan Chirița, care a decis să învețe pentru BAC, protestând. „Sunt din raionul Anenii Noi și am venit imediat după ore să protestez. În mai puțin de o lună am Bacalaureatul și în mod normal ar trebui să stau acasă să învăț, dar nenorociții din clădirea aceasta nu îmi permit, de aceea mi-am luat cărțile și am venit aici. Eu zic să vină toți cu cărțile în mâini, pentru că ei nu știu ce este cartea”, specifică Răzvan Chirița.

Elevul se află de la ora 15.00 în fața Legislativului și manifestă cu o pancartă, un hanorac #NuPlaha și cărțile din care studiază.

Menționăm că manifestanții au stabilit că se vor aduna în fiecare seară la ora 17.00 și duminică – la ora 12.00 pentru a protesta.

Amintim că vineri, 5 mai, în ziua în care Parlamentul a votat în prima lectură modificarea sistemului electoral în cel mixt, reprezentanții mai multor ONG-uri au semnat o declarație împotriva modului în care a fost votat proiectul de lege.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...