PL se aliază cu PD în privința inițiativei de a reduce numărul de ministere: „E un deziderat mai vechi al PL”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Partidul Liberal susține inițiativa democraților de a reduce numărul de ministere, despre aceasta a anunțat ministrul Mediului, Valeriu Munteanu pe o rețea de socializare.

„În mod constant, începând cu 2009, PL a propus, la formarea coalițiilor de guvernare, reducerea numărului de ministere și micșorarea numărului de funcționari de stat, plătiți din bani publici și, de asemenea, reducerea mai multor acte permisive, din păcate până acum, acest obiectiv important al PL nu a putut fi realizat, din motivul că nu am găsit consens în interiorul coalițiilor. Acum, condițiile pentru aprobarea acestei reforme profunde s-au întrunit, întrucât, colegii din majoritatea parlamentară susțin, acest deziderat mai vechi al PL”, scrie Valeriu Munteanu.

Aceeași declarație a fost remisă presei și de către serviciul de presă al PL.

Amintim că președintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, a anunțat despre lansarea proiectului privind reformarea structurală a Guvernului, astfel ca din cele 16 ministere să rămână doar nouă. Anunțul a fost făcut astăzi, după ședința săptămânală a PDM, care a avut loc în lipsa premierului Pavel Filip care se află într-o vizită oficială la Praga.

„Am propus colegilor din partid ca imediat ce vom avea discuțiile finale cu colegii din coaliție, să trecem imediat la implementarea acestei reforme. Urmează să vedem dacă găsim consens la acest subiect. O reformă totală a Guvernului și agențiilor. Aici nu mai e loc de compromisuri. În cazul ăsta jumătățile de măsură nu mai au loc”, a declarat dimineață Vlad Plahotniuc. La fel, acesta a spus că a insistat „să terminăm cu partajările funcțiilor în Guvern și în alte instituții”.

Câteva ore mai târziu, președintele Igor Dodon a reacționat la anunțul lui Plahotniuc, precizând că „o reformă a Guvernului este necesară, numărul ministerelor trebuie redus, iar acești miniștri trebuie demiși”. „Ei trebuie demiși chiar și în afara reformei. Însă am mari dubii că această intenție anunțată azi de PDM va fi și înfăptuită. Sau că va fi înfăptuită așa cum se cuvine. Declarațiile acestei guvernări trebuie tratate cu mari rezerve. La fel trebuie să tratăm și inițiativa anunțată azi”, a scris șeful statului pe pagina sa de Facebook cu referire la subiect.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...