Viral: O senatoare își alăptează copilul în plenul parlamentului: Ce mesaj transmite ea lumii

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

O senatoare din Australia a intrat în istorie, după ce şi-a alăptat copilul în plenul parlamentului, scrie BBC.

Astfel, Larissa Waters devine prima senatoare care recurge la acest gest în Parlamentul Australiei.

Femeia, mamă a unei fetiţe de două luni, a fost nevoită să o ia, marţi, pe micuţa Alia Joy cu ea în cadrul unei şedinţe de plen. La un moment dat, deoarece Alia Joy trebuia să fie hrănită, senatoarea şi-a părăsit pentru câteva minute rolul de politician şi l-a luat pe cel de mamă.

„Avem nevoie de mai multe femei şi de mai mulţi părinţi în Parlament”, a scris Waters pe pagina sa de Facebook.

„Şi avem nevoie de locuri de muncă prietenoase cu tinerele familii, care să promoveze îngrijirea copiilor”, a adăugat aceasta.

Senatoarea Katy Gallagher a spus că momentul merită să fie recunoscut de întreaga lume. „Femeile fac acest lucru în parlamente din întreaga lume de mulţi ani”, a declarat ea pentru Sky News Australia.

„Femeile vor continua să aibă copii şi dacă vor să-şi facă treaba bine, să lucreze, dar şi să aibă grijă de bebeluşul lor, vom fi nevoiţi să acceptăm acest lucru”.

Până anul trecut, parlamentarii din Camera Reprezentanţilor puteau lua copiii doar în birouri parlamentare sau în locuri publice, cu toate că în Senat acest lucru era posibil încă din 2003. Până în acest moment, nimeni nu a decis să procedeze în acest fel.

Subiectul este o problemă sensibilă în multe parlamente din întreaga lume. În 2016, deputatul spaniol Carolina Bescansa, din partidul Podemos (We Can), a fost atât criticat, cât şi lăudat, după ce şi-a alăptat copilul în parlament.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...