Steven Seagal, persona non grata: Ucraina îl consideră un pericol pentru siguranța națională

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Lui Steven Seagal i-a fost interzis să pătrundă pe teritoriul Ucrainei timp de cinci ani, după ce serviciul de securitate ucrainean (SBU) l-a declarat o amenințare la adresa securității și l-a adăugat pe o lista neagră.

„Decizia privind interdicția de intrare este luată în momentul în care există suficiente informații despre o persoană care comite un act periculos din punct de vedere social, care contravine intereselor, protecției și securității Ucrainei, indiferent de teritoriul în care acest act a fost comis”, se menționează într-un comunicat al SBU transmis către mass-media ucrainene, conform realitatea.net.

Declarația a mai spus că o infracțiune săvârșită de o persoană ar trebui să cadă sub jurisdicția SBU pentru ca această persoană să primească interdicție de intrare în Ucraina. Cu toate acestea, nu s-au furnizat detalii care ar putea clarifica motivele pentru care actorul american a atras atenția serviciului de securitate ucrainean.

Seagal a comentat vestea despre interdicția sa din Ucraina cu ironie:

„În afară de o centură neagră, acum am și o listă neagră”, a declarat Seagal, potrivit purtătorului său de cuvânt, care a relatat pentru agenția TASS că actorul deține șapte dani în aikido, o artă marțială japoneză.

În iulie 2015, Seagal a fost declarat persona non grata de către Ministerul ucrainean al Culturii împreună cu alte 600 de persoane, care nu mai sunt binevenite în Ucraina, informează Russia Today.

Superstarul american a fost repudiat de către guvernul de la Kiev, după ce acesta și-a făcut prezența în timpul unui concert ce a avut loc în orașul Sevastopol, din Crimeea, în august 2014, organizat de clubul unor bikeri ruși, The Night Wolves, urcând pe scenă în timpul spectacolului.

Seagal, cunoscut pentru o serie de filme de acțiune, inclusiv Under Siege și On Deadly Ground, a primit cetățenia rusă pe 3 noiembrie 2016.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...