Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   (video) Cum a reușit PDM…

(video) Cum a reușit PDM să scoată 25 de mii de oameni la marș: „Ne-au suit și ne-au adus, dar ce-i cu transportul, nu știu”

Marșul din 9 mai, organizat de PDM pentru a marca, atât Ziua Victoriei, cât și Ziua Europei, s-a transformat într-o manifestație cu caracter politic. Coloanele de oameni au mers în marș echipați cu tricoruri, chipiuri și drapele cu simbolul Partidului Democrat. Mulți dintre participanții la marș au recunoscut că au fost aduși în mod organizat și nu știu cine le-a achitat transportul.  Deși,  au declarat că au venit să comemoreze amintirea celor care au luptat în ce de-Al Doilea Război Mondial sau să sărbătorească Ziua Europei, coloanele de oameni, adunate vis-a-vis de Complexul memorial „Eternitate”  nu au mers decât la concertul din Piața Marii Adunări Naționale, dar nu și la Complexul memorial. Participanții la marș nu au putut explica nici de ce au ales să poarte simbolica partidului la un asemenea eveniment.

Spre exemplu, Organizația de Tineret a PDM din raionul Ialoveni a adus în capitală circa o sută de tineri, printre care și minori. Întrebat, șeful organizației teritoriale a declarat că tinerii și-au achitat singuri transportul.

O locuitoare a raionul Sângerei a recunoscut că nu cunoaște cine va achita drumul, dar că au venit patru autocare cu oameni. „Ne-au suit și ne-au adus, dar ce-i cu transportul cela, nu știu”, a declarat femeia.

În apropierea Complexului memorial „Eternitate”, acolo de unde democrații au pornit în marș spre Piața Marii Adunări Naționale, au fost surprinse zeci de microbuze și autocare care aduceau în mod organizat oameni.

Ulterior, PDM a declarat că la marșul și concertul din 9 mai au participat circa 25 de mii de membri și simpatizanți ai PDM.

În marș au mers și socialiștii la 9 mai.  ZdG a surprins zeci de autocare și microbuze care au parcat în spatele Teatrului Național de Operă și Balet. Tot acolo, persoanele erau echipate cu drapele, stegulețe și panglici cu simbolul Sfântului Gheorghe.

Citiți și

(video) Cât costă concertul din PMAN? LUPU: „Nu sunt contabilul Partidului Democrat” BULIGA: „Nu sunt director financiar”

(video) Cum explică ministra Culturii semnificația evenimentelor de astăzi din Chișinău

(VIDEO) Cum au cedat socialiștii PMAN în favoarea PDM-ului! Ce spune Andrian Candu

(video) Țuțu, deranjat de întrebări: „Ce, nu știți ce sărbătorește toată lumea azi?”

(foto/video) Primarii PDM au plătit transportul, iar profesorii au adus minori la un marș cu chipiuri de partid

(video) De ce profesorii din satul Scumpia, Fălești au adus autocare cu elevi la marșul PDM?

(video) STOP CADRU! Unioniștii: „Deschide Constituția, învață Constituția!” Socialiștii: „Мы проведем референдум!”