Vlad Plahotniuc spune că PD “nu și-a schimbat opinia legată de sistemul uninominal”

Liderul Partidului Democrat (PD), Vlad Plahotniuc, a comentat astăzi, în cadrul unui briefing de presă, decizia votată săptămâna trecută în Parlament vizavi de schimbarea sistemului electoral – și anume trecerea la sistemul de vot mixt.

Potrivit acestuia, votul din Parlament reprezintă “jumatate din drumul pe care noi ne-am pornit” –  “mie personal nu-mi plac lucrurile făcute pe jumătate”, a adăugat acesta.

“S-a făcut acest compromis. Jumătate – uninominal, jumătate – pe liste de partid. Asta nu înseamnă însă că noi, Partidul Democrat, ne-am schimbat opinia legată de sistemul de vot uninominal”, a spus Plahotniuc în cadrul briefingului.

Plahotniuc a mai adăugat că, după ce se va vota conform sistemul mixt “cetățenii vor vedea imediat beneficiile uninominalului și sunt sigur că la alegerile din anul 2022 nici un politician nu le va mai putea sta în cale, să le blocheze dreptul lor de a-și alege deputatul”.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.