Reforma Guvernului, decisă de PD în lipsa premierului Filip. Plahotniuc: Vom începe în următoarele zile

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Reforma Guvernului anunțată de mai mult timp va începe în săptămânile următoare. Aceasta a decis azi, partidul oligarhului Vlad Plahotniuc întrunit în ședință, în lipsa premierului Pavel Filip care se află într-o vizită oficială la Praga. Potrivit anunțului făcut de președintele PDM din cele 16 ministere actuale, în următorul Executiv se vor regăsi doar 9.

„Nu mai putem lăsa să treacă timpul cu această reformă. Știm că este cazul să optimizăm costurile și să eficientizăm activitatea Guvernului. Avem angajamente față de cetățeni. Am propus colegilor din partid ca imediat ce vom avea discuțiile finale cu colegii din coaliție, să trecem imediat la implementarea acestei reforme. Urmează să vedem dacă găsim consens la acest subiect. O reformă totală a Guvernului și agențiilor. Aici nu mai e loc de compromisuri. În cazul ăsta jumătățile de măsură nu mai au loc”, a declarat Vlad Plahotniuc în cadrul briefingului organizat astăzi după ședința săptămânală a PDM.

Potrivit formulei propuse de PD, în noul Cabinet de miniștri urmează să se regăsească prim-ministrul și trei viceprim-miniștri, precum și nouă ministere:

  1. Ministerul Economiei și Infrastructurii;
  2. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene;
  3. Ministerul Finanțelor;
  4. Ministerul Afacerilor Interne;
  5. Ministerul Justiției;
  6. Ministerul Apărării;
  7. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării;
  8. Ministerul Sănătății și Protecției Sociale;
  9. Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Acesta a mai spus că a insistat „să terminăm cu partajările funcțiilor în Guvern și în alte instituții”, atrăgând atenția asupra faptului că a propus asta „tocmai acum, când s-ar părea că PD-ului îi convine această formulă matematică”. „Această metodă, chiar dacă o regăsim în unele state europene, nu este bună și nu a prea funcționat în Republica Moldova”, a opinat Plahotniuc.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...