Opt tineri descoperă Moldova pe 4 roți: 2000 km în 5 zile/ GALERIE FOTO

Frumusețea naturii, locurile pitorești și aventura nu le găsești în Chișinău. Pentru asta, trebuie să ieși dintre blocurile orașului. Un grup format din opt tineri, inclusiv doi din România, au decis să se convingă de acest lucru, punând la cale o adevărată aventură, iar senzațiile pe care le-au simțit chiar din prima zi te face pur și simplu să-i invidiezi.

MOLDOVA PICK-UP MARATON, după cum și-au întitulat ei aventura, a început luni. Participanții s-au „înarmat” cu trei pick-upuri capabile și puternice și au decis să „îmblânzească” cele mai impracticabile drumuri din Republica Moldova, conform prime.md.

„Poţi să descoperi o altă Moldovă, decât una pe care o ştim noi pe drumurile obişnuite pe care circulăm noi. posibilitatea să cunoşti şi să fii într-o echipă interesantă. Testez fiabilitatea diferitor tipuri de maşini”, a menționat, la începutul călătoriei, participantul Dan Untură.

Cei opt și-au propus să parcurgă 2000 de km în cinci zile.

„Ne plimbăm într-o ţară frumoasă, facem poze, ne distrăm, cunoaştem oameni noi, locuri noi ceea ce pentru mine personal este un plus al acestei expediţii”, susține Ciprian Mihai, unul din participanții din România, conform piataauto.md.

Expediția a reușit chiar din prima zi, aventurierii având parte de situații dificile, drumuri periculoase, riscând să se împotmolească pe un drum de țară din cauza ploii torențiale, dar și să-l ajute pe un șofer al cărui automobil derapase într-un șanț. Iar spiritul aventurier și fapta bună au fost răsplătite cu priveliști încântătoare și cu o cină formidabilă la hanul dintr-un sat din raionul Rezina.

MOLDOVA PICK-UP MARATON a început cu binecunoscutul traseu Leușeni, dar cei opt tineri au mers doar 6-7 km pe traseul „atât de banal” după care au virat spre satul Malcoci pe un drum care poate fi considerat offroad.

Cei opt au ajuns la Strășeni, după care s-au îndreptat spre Călărași. „În apropiere de Călăraşi, am virat dreapta şi ne-am continuat drumul prin zone magnifice ale centrului Moldovei, cu relief ce alternează dealurile frumos ondulate şi verzi cu zone de platou pe care le vezi ca-n palmă. Pe ici, pe colo, mai vezi câte un drum cusut frumos cu copaci pe marginea lui, care şerpuieşte prin aceste peisaje. Fantastic de frumoase aceste locuri”, povestește Ilie Toma, unul dintre organizatori.

În această regiune, au ajutat un șofer să-și scoată mașina din șanț, dar la scurt timp și aventurierii au avut parte de o situație mai dificilă, în drum spre Brăviceni, unde pe un traseu acoperit doar cu pământ riscau să se împotmolească din cauza ploii. Ceea ce i-a salvat a fost viteza – care le-a permis pur și simplu să depășească ploaia.

A urmat o călătorie pe drumuri practic inexistente, iar prima noapte cei opt au petrecut-o la un han de la Lalova, Rezina, unde gospodarul le-a făcut o excursie în beci, iar stăpâna casei i-a servit cu bucate extreme de gustoase.

Sursa foto: Dart Vader via Facebook, piataauto.md

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.