Circa 370 de milioane de lei a vărsat Serviciul Vamal în bugetul de stat: Care sunt cele mai aglomerate posturi vamale

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Pe parcursul ultimei săptămâni, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 373,3 milioane de lei, fiind perfectate per total peste 8 mii de declarații vamale.

Potrivita datelor Serviciului Vamala în ultima săptămână au fost relevate 36 de tentative de încălcare a legislației vamale și au fost înregistrate 36 de cazuri contravenţionale şi aplicate amenzi în sumă de 132.806 lei.

În perioada de referință, fluxul unităților de transport a constituit 81.738 traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost semnalate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni.

Serviciul Vamal amintește că, începând cu 10 decembrie 2016 până la 01 iunie 2017, sunt instituite noi direcții de deplasare prin punctul de trecere „Palanca-Mayaki-Udobnoe”, în legătură cu desfășurarea lucrărilor de reabilitare a traselui Odessa-Reni și construcția capitală a podului din localitatea Mayaki.

În vederea evitării eventualelor blocaje în punctul de trecere menționat, Serviciul Vamal recomandă participanților la traficul transfrontalier să opteze și pentru alte puncte de trecere aflate în proximitate.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...