Numărul moldovenilor care au profitat de vacanța dintre 5-9 mai pentru a pleca din țară, în scădere

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Deși au avut parte de patru zile de vacanță, puțini moldoveni au decis să o folosească cu scopul de a pleca pentru câteva zile peste hotare. Cel puțin cu 8,9% mai puțin decât anul trecut. Astfel, în perioada 5-9 mai 2017, în punctele de trecere s-au înregistrat 257.955 traversări persoane, față de aceeași perioadă a anului precedent numărul este în scădere cu 8,9%.

Potrivit datelor statistice privind traversarea frontierei de stat, în punctele de trecere, fluxul de persoane a constitui 45.973 traversări persoane, dintre care 24.584 înregistrate pe sensul de intrare în Republica Moldova. Traficul unităților de transport a prezentat o valoare de 10.694 traversări, fiind semnalat un număr mai mare de autovehicule înmatriculate în străinătate – 5.507 traversări.

În rezultatul desfășurării activităților de supraveghere și control la frontiera de stat, prevenire și combatere a migrației ilegale și a infracționalității transfrontaliere, angajații Poliției de Frontieră, pe parcursul a 24 de ore, au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:

  • trei persoane au încălcat regimul zonei de frontieră;
  • o tentativă de trecere ilegală a bunurilor peste frontieră;
  • trei încălcări a regulilor de folosire a vinietelor;
  • o persoană în conflict cu legea a fost reținută, urmare a schimbului de informații cu organele de ocrotire a normelor de drept naționale.

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier prin oferirea posibilității de a opta pentru un traseu cât mai puțin aglomerat, pe prima pagina a site-ului Poliției de Frontieră poate fi vizualizată aplicația „TRAFIC ONLINE”. Aplicația pune la dispoziție informații privind media timpilor de așteptare în punctele de trecere a frontierei (rutier) pentru categoriile de mijloace de transport: autoturisme/autocare și camioane.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...