Vitamina care va ţine ţânţarii departe toată vara

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Vara se apropie şi nesuferiţii ţânţari au început deja să-şi facă simţită prezenţa. Vestea bună este că există o vitamină care te ajută să ții țânțarii departe. Acesta vitamina esențială pentru buna funcționare a organismului poate fi găsită în drojdie, ovăz, orez brun, sparanghel, kale, ficat sau ouă.

Aceasta este una dintre vitaminele solubile care sunt eliminate prin urină, deci nu trebuie să-ți faci griji dacă ai consumat prea multă.

Vitamina B1 (tiamina), căci despre ea este vorba, modifică puțin mirosul corpului și-l face neplăcut pentru țânțari. Nu trebuie să-ți faci griji, căci oamenii nu vor percepe acest iz.

Specialiștii recomandă 100 mg de tiamină pe zi, iar în două săptămâni ar trebui să observi deja o scădere a „vizitelor” nesuferiților țântări.

Dacă, totuși, tiamina nu are efect în cazul tău, iată o rețetă pentru a face în casa un repelent natural pe care îl poți da pe piele fără grijă.

Pentru a-l prepara ai nevoie de: ulei esențial de arbore de ceai, ulei esențial de levănțică, nucul vrăjitorului (hamamelis), apă fiartă și răcită. Umple un recipient cu pulverizator cu apă fiartă și răcită, adaugă jumătate de linguriță de nucul vrăjitorului, 15 picături de ulei de arbore de ceai, 15 picături de ulei de levănțică. Amestecă și folosește când ai nevoie.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...