Principală  —  Ştiri  —  Social   —   (foto/video) Primarii PDM au plătit…

(foto/video) Primarii PDM au plătit transportul, iar profesorii au adus minori la un marș cu chipiuri de partid

Mii de oameni din mai multe regiuni ale țării au participat la un marș organizat de către Partidul Democrat din Moldova pentru a marca ziua de 9 mai. În timp ce liderii partidului au anunțat că sărbătoresc, concomitent, atât Ziua Europei, cât și Ziua Victoriei, mai mulți dintre participanți nu au putut explica de ce au venit la manifestație, cine le-a plătit transportul și ce urmează să facă în capitală.

În apropierea Complexului memorial „Eternitate”, acolo de unde democrații au pornit în marș spre Piața Marii Adunări Naționale, au fost surprinse zeci de microbuze și autocare care aduceau în mod organizat oameni.

În timp ce unii au declarat că și-au plătit singuri drumul și au decis să vină din proprie inițiativă, alții au recunoscut că nu știu cine va achita transportul, că au fost dotați cu tricouri, chipiuri și drepele de către Partidul Democrat.

Mai mult, la marșul democraților au fost aduși mai mulți elevi din raionul Fălești. Minorii au declarat că au venit la concert și nu cunosc despre marșul Partidului Democrat. Aceștia spun că nu sunt însoțiți de părinți, iar organizatori sunt profesorii și primarii.

Îndată ce ajungeau la destinație, oamenii erau echipați cu chipiuri și tricouri, iar în spatele unor microbuze erau dotați cu drapele.