Statul Islamic anunță decapitarea unui ofițer de informații rus capturat în Siria

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Organizația teroristă Statul Islamic a publicat o înregistrare video în care arată decapitarea unei persoane pe care o descrie drept un ofițer de informații rus capturat în Siria, anunță organizația de monitorizare a jihadiștilor SITE.

Ministerul rus al Apărării și serviciul de securitate FSB nu au comentat această informație, apărută în aceeași zi în care Moscova a organizat o paradă impresionantă pentru a marca 72 de ani de la victoria împotriva Germaniei naziste, transmite agenția de presă Reuters, citată de news.ro.

Într-o înregistrare video de 12 minute realizată în rusă, Statul Islamic arată un bărbat îmbrăcat într-o salopetă neagră, îngenunchind în deșert și îndemnând alți agenți ruși să se predea.

„Acest idiot a crezut promisiunile statului său că nu îl va abandona, dacă va fi capturat”, spune o voce, înainte ca un bărbat cu barbă să decapiteze ostaticul cu un cuțit.

Autenticitatea înregistrării și identitatea victimei nu au putut fi confirmate deocamdată și nici nu este clar când ar fi avut loc execuția.

Forțele ruse îl susțin pe președintele sirian Bashar al-Assad în războiul cu rebelii și militanții care vor să îl îndepărteze la putere.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, aproximativ 30 de militari ruși au fost uciși de la lansarea operațiunilor Kremlinului în această țară arabă, în septembrie 2015.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...