Imnul „Limba Noastră”, interpretat la Moscova în cadrul sărbătoririi Zilei Victoriei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Imnul Republicii Moldova, „Limba noastră”, a fost interpretat astăzi la Moscova în cadrul evenimentelor dedicate sărbătoririi Zilei Victoriei. După ce a stat alături de liderul de la Kremlin cât a durat parada din Piața Roșie, președintele Igor Dodon și Vladimir Putin au depus câte o coroană de flori la Monumentul Soldatului Necunoscut din „Grădina Alexandru”, aflat în imediata apropiere a zidului Kremlinului. Astfel, conform prevederilor protocolare primul a fost interpretat imnul „Limba Noastră”, iar mai apoi și cel al Federației Ruse.

Comentatorii de la „Rossia1” au remarcat și faptul că Dodon a ocupat un loc de onoare lângă Putin la parada militară dedicată Zilei Victoriei.

Amintim că Igor Dodon se află la Moscova la invitația lui Vladimir Putin. Potrivit unui comunicat de presă al Președinției, este prima dată în ultimii 15 ani, când un președinte al Republicii Moldova participă la acțiunile dedicate zilei de 9 Mai, de la Moscova. Asta după ce începând de la Vladimir Voronin, președinții interimari Mihai Ghimpu și Marian Lupu, dar și președintele Nicolae Timofti, au refuzat invitațiile oficialilor ruși în acest sens.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...