Dodon în Rusia, Filip în Cehia: Cum s-a descurcat Candu la întâlnirea cu veteranii

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Triunghiul de la putere nu a fost complet astăzi, la evenimentul de comemorare a celor căzuți în cel de-Al Doilea Război Mondial. Speakerul Parlamentului, Andrian Candu, a fost singurul funcționar de rang înalt care a depus flori la Complexul memorial „Eternitate”, eveniment care face parte din programul „Zilei Victoriei”.

Dacă la precedente evenimente importate, cum ar fi 2 martie când pe întreg teritoriul ţării s-a desfăşurat manifestări dedicate comemorării a 25 de ani de la începutul acţiunilor de luptă pentru apărarea integrităţii şi independenţei Republicii Moldova, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, prim-ministrul Pavel Filip și președintele Legislativului, Andrian Candu, au mers împreună să depună flori, ce-i drept au făcut-o departe de ochii presei, astăzi speakerul a rămas singur.

„Acum 72 de ani s-a încheiat cea mai tragică pagină din istoria secolului XX, iar cinci ani mai târziu, în 1950 a apărut și Ziua Europei, un proiect al Păcii. Aici, la Memorial ne amintim de cei care s-au sacrificat, astfel încât astăzi să avem libertatea. Din păcate, astăzi, aici, vedem tot mai puțini veterani”, a spus Candu, care a adăugat că astăzi va sărbători atât Ziua Europei, cât și Ziua Victoriei.

Premierul Pavel Filip nu a participat la eveniment, întrucât se află într-o vizită oficială în Republica Cehă, dar a transmis un mesaj prin intermediul serviciului de presă al Guvernului.

„Astăzi e Ziua Victoriei şi Comemorării eroilor căzuţi pentru Independenţa Patriei. Mă folosesc de acest prilej pentru a aduce un omagiu celor căzuți și pentru a le mulțumi tuturor veteranilor rămași în viață pentru tot ce au făcut pentru noi. Ei sunt cei care au făcut posibilă pacea, iar pentru acest lucru suntem profund recunoscători”, se arată în mesajul lui Filip.

Președintele Idor Dodon se află în aceste zile în capitala Federației Ruse, unde a fost invitat de omologul său Vladimir Putin să participe la parada militară din Piața Roșie.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...