De 9 mai, Chișinăul se transformă în capitala controverselor: Programul festivităților de Ziua Europei și Ziua Victoriei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Mai multe organizații neguvernamentale şi partide politice vor organiza la Chișinău evenimente dedicate zilei de 9 mai – „Zilei Victoriei”, dar și „Zilei Europei”.

La ora 08.30, membrii şi simpatizanții Partidului Comuniștilor vor participa la „Marșul Victoriei” spre Complexul memorial „Eternitate”. Mulțimea va porni de la Arcul de Triumf. Iar la ora 16.00 va avea loc degustarea terciului soldățesc în Grădina Publică „Ștefan cel Mare”.

Un marș spre Complexul Memorial „Eternitate” anunță și Organizația Veteranilor din Republica Moldova, dar deocamdată nu este precizată ora, transmite IPN.

Partidul Socialiștilor participă la activitățile Comitetului organizatoric Național „Victoria”, dedicate „Marelui Război pentru Apărarea Patriei”. Pentru ziua de 9 mai este planificat „Marșul Victoriei” spre Complexul memorial „Eternitate”, cu genericul: „Regimentul nemuritor”. Acțiunea va începe la 09.30.

Membrii Organizației „Onoare, Demnitate și Patrie” vor promova tricolorul, limba română şi unirea Republicii Moldova cu România în Piața Marii Adunări Naționale, Scuarul magazinului UNIC, în fața Oficiului Poștal Central, Memorialul „Eternitate”, Parcul „Afgan”. Iar Partidul Liberal organizează un miting la Teatrul de Operă şi Balet şi în Piaţa Marii Adunări Naționale.

Partidul Democrat va organiza în toate sectoarele municipiului Chișinău acțiuni de informare a locuitorilor despre avantajele modificării sistemului electoral pentru alegerea directă a deputaților de către cetățeni. De asemenea, PDM va organiza în Piaţa Marii Adunări Naționale concert dedicat Zilei de 9 Mai. Evenimentul va dura de la ora 10.00 până la 23.00.

AO „Clubul Istorico-Patriotic Rus” organizează o expoziție de fotografie consacrată celei de-a 72-a aniversări a victoriei asupra fascismului, la monumentul lui Ştefan cel Mare.

Iar la Biblioteca Națională, de la ora 12.00, va avea loc etapa finală a Concursului Republican „Europa la noi acasă”. În seara zilei de 9 mai, la Muzeul Național de Artă al Moldovei va avea loc Festivalul Internațional J.S. Bach, ediția a VII-a „Bach in the city”. În scenă vor urca acordeoniştii de la Concertino. Organizatorul evenimentului este Sala cu Orgă, Fundația Culturală J.S. Bach. Concertul va începe la ora 18.30. La Filarmonica Națională „Serghei Luchevici”, sala mare, va avea loc un concert de ziua Europei „De la Rococo la Tango”, cu începere de la ora 18.00.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...