Trei tineri din RM au trecut peste Prut cu o saltea pneumatică folosind ca vâsle două farfurii din plastic

Trei tineri din Republica Moldova au încercat să introducă ilegal în România, peste râul Prut, 3 150 pachete cu ţigări de contrabandă, folosind o saltea pneumatică şi vâslind cu două farfurii din plastic. Aceştia au fost prinşi de poliţiştii de frontieră din Iaşi.

Cazul a avut loc pe 6 mai, când poliţiştii de frontieră din Iaşi au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de competenţă.

Astfel, în jurul orei 02.00, aceștia au observat la malul râului Prut, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, trei persoane care au trecut fraudulos frontiera de stat în România, transportând fiecare câte un colet.

Imediat, o patrulă a poliţiei de frontieră a procedat la oprirea și legitimarea persoanelor, iar pe timpul cercetărilor efectuate s-a stabilit că cei în cauză sunt trei cetățeni moldoveni cu vârste cuprinse între 17 și 28 ani. Ei au trecut coletele peste râul Prut cu ajutorul unei saltele pneumatice, folosind drept vâsle două farfurii din material plastic.

În urma inventarierii conținutului coletelor, a rezultat cantitatea de 3.150 pachete cu ţigări, diferite mărci, cu timbru de acciză Republica Moldova, în valoare de aproximativ 23.000 lei.

Cei trei tineri au fost predați, în baza acordului încheiat cu R. Moldova, autorităților de frontieră din țara noastră, pentru stabilirea întregii arii infracţionale şi depistarea tuturor persoanelor implicate.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.