Militarii ruşi vor mărşălui în Piaţa Roşie în frig şi lapoviţă. Ziua de 9 mai va fi cea mai rece din 2009

La Moscova, ziua de 9 mai 2017, va fi cea mai rece din 2009. Militarii ruşi, antrenaţi la parada militară, vor mărşălui în frig şi lapoviţă, scrie Gazeta.ru.

Potrivit sursei citate, valorile termice ale aerului vor constitui în prima jumătate a zilei +2°С. Răcirea bruscă a vremii le va da mare bătaie de cap militarilor. Aceasta pentru că armata rusă a trecut la ţinutele de vară.

Autorităţile ruse au ordonat ca avioanele să împrăştie norii de asupra capitalei ruse, astfel încât să nu se repete scenariul din 1945, când parada militară prilejuită de terminarea celui de-al doilea război mondial a avut loc sub ploaie.

Totodată, sinopticienii ruşi au anunţat că vremea ploioasă la Moscova se va menţine până în a treia decadă a lunii. La 20 mai, va fi înregistrat +26°С, iar a doua zi temperatura aerului se va ridica până la +30°С.

Zece mii de soldaţi vor lua parte la parada anuală de Ziua Victoriei organizată la Moscova. Rând pe rând, în Piaţa Roşie se vor succeda militari din diverse regimente şi batalioane, dar şi cadeţi de la diferite şcoli.

Vor urma tancuri şi vehiculele blindate, lansatoare de rachete şi rachete balistice. La paradă vor lua parte aproximativ 70 de avioane şi elicoptere militare.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.