Informaţie de contact

Adresa:
bd. Ştefan cel Mare, 134
MD-2012, Chişinău
Republica Moldova

Anticameră
tel.:  022 251 317
fax: 022 222 885
e-mail: office@anrceti.md

Relații cu mass-media
tel.: 022 251 364
e-mail: stela.iacob@anrceti.md

 

Linia telefonică de informare
și anticorupție: 080080080

 

Instituţii de stat ale R. Moldova

19 Aprilie, 2024

Curtea de Apel Chișinău a confirmat legalitatea măsurilor luate de ANRCETI faţă de compania „Starnet”

Curtea de Apel Chișinău a emis o decizie (din 9 iunie 2014) privind menținerea hotărârii din 25 aprilie 2014 a Judecătoriei Centru din mun. Chişinău, prin care această instanţă a respins ca neîntemeiată contestaţia S.C. „Starnet” S.R.L. asupra procesului verbal cu privire la contravenţie nr.5 din 03.03.2014 al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI), a confirmat vinovăţia companiei respective în comiterea contravenţiei prevăzute de art. 247 alin. (1) al Codului contravenţional (nerespectarea condiţiilor de autorizare generală) şi a sancţionat compania respectivă cu amendă în mărime de 300 unităţi convenţionale, ceea ce constituie 6 mii lei.

Curtea de Apel a luat decizia respectivă în temeiul acţiunii de recurs a S.C. „Starnet” S.R.L. la hotărârea susmenţionată a Judecătoriei Centru din mun. Chişinău. Decizia Curţii de Apel Chișinău este definitivă şi irevocabilă.

Procesul verbal cu privire la contravenţie din 03.03.2014 a fost întocmit de către specialiştii ANRCETI în urma unui control, la care aceştia au constatat că S.C. „Starnet” S.R.L. furnizează în or. Rîşcani servicii de retransmisie a programelor audiovizuale prin reţele de comunicaţii electronice în lipsa autorizaţiei de retransmisie a programelor audiovizuale care se eliberează, conform legislaţiei în vigoare, de către Consiliul Coordonator al Audiovizualului.

Prin acţiunea sa compania respectivă a încălcat prevederile art. 23 alin. (11) din Legea comunicaţiilor electronice care statuează că furnizorul de reţele publice de comunicaţii electronice are dreptul de a utiliza aceste reţele pentru difuzarea sau retransmisia programelor audiovizuale doar după parcurgerea procedurilor de autorizare prevăzute de legislaţia din domeniul audiovizualului. Încălcând această normă legală, S.C. „Starnet” S.R.L. a săvârşit o contravenţie prevăzută de art. 247 alin. (1) din Codul contravenţional.

Compania S.C. „Starnet” S.R.L. este înscrisă în Registrul public al furnizorilor de reţele şi servicii de comunicaţii electronice cu nr. 32 din 19.11.2008, în urma realizării Notificării înregistrate la ANRCETI cu nr. 2016 din 13.11.2008, fapt confirmat prin Declaraţia informativă tip, eliberată de ANRCETI în acest sens, document care atestă şi dreptul companiei respective de a opera reţele pentru furnizarea serviciilor de retransmisie a programelor audiovizuale.

Conform legislaţiei în vigoare, ANRCETI supraveghează respectarea şi aplicarea prevederilor actelor normative din domeniul comunicaţiilor electronice, constată contravenţiile săvârşite în acest domeniu, precum şi în domeniul comunicaţiilor poştale şi a tehnologiei informaţiei prin încheierea proceselor verbale corespunzătoare şi le remite spre examinare instanţei de judecată. Amenzile aplicate contravenienţilor de către instanţa de judecată sunt virate integral la bugetul de stat.

13 iunie 2014

Ultima actualizare: 13/06/2014