Dezvăluiri în premieră: Cum l-a jignit Materazzi pe Zidane la cel mai celebru roșu din istorie

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Zidane şi-a încheiat cariera la naţionala Franţei după ce l-a lovit cu capul în piept pe Materazzi în timpul finalei Cupei Mondiale din 2006, câştigată de Italia în faţa „cocoşilor” după lovituri de departajare. Recent, italianul a dezvăluit ce i-a spus lui Zizou de l-a determinat să recurgă la un asemenea gest.

În prelungirile finalei Cupei Mondiale din 2006, disputată între Italia şi Franţa, Marco Materazzi (43 de ani) l-a provocat pe Zinedine Zidane, iar actualul antrenor de la Real Madrid a reacţionat şi l-a lovit pe italian cu capul în piept.

Zizou (44 de ani) a fost eliminat din ceea ce avea să fie ultimul meci al carierei de jucător, iar ”squadra azzurra” a cucerit titlul mondial, după ce s-a impus la loviturile de departajare. Zvonurile care au circulat ulterior au dat de înțeles că Materazzi i-a spus ceva insultător francezului, o jignire adresată familiei sale. Italianul a susținut recent că nu ar fi insultat-o pe mama lui Zizou, deoarece propria lui mamă a murit când el avea doar 15 ani.

La mai bine de zece ani, fundașul a spus că într-adevăr l-a jignit pe adversarul său și a făcut referire la sora lui Zizou, Lila, fapt care a dus într-un final la acordarea celui mai faimos cartonaș roșu din lumea fotbalului.

În 2010, Marco Materazzi s-a împăcat cu Zinedine Zidane, în timpul unei întâlniri la Milano, cu ocazia unui meci din Liga Campionilor.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...