O delegație a oamenilor de afaceri din Rusia va vizita Moldova la finele lui iunie. Înțelegerile președintelui Dodon la Moscova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Aflat în cadrul celei de-a treia sale vizite oficiale în Federația Rusă din acest an, președintele Igor Dodon a avut o întrevedere cu copreședintele Asociației „Delovaia Rossia”, Andrei Nazarov. Pe parcursul discuțiilor, părțile au remarcat dinamica pozitivă în exporturile de produse moldovenești pe piața rusă și au convenit ca un grup de oameni de afaceri cunoscuți din Rusia să efectueze o vizită la Chișinău, la finele lunii iunie, pentru a se familiariza la fața locului cu potențialul investițional al țării noastre.

În mod special, interlocutorii s-au referit la relațiile de colaborare economică între cercurile de afaceri din Moldova și Rusia. S-a accentuat că între țările noastre, în domeniul comercial-economic există un potențial imens și nevalorificat pentru aprofundarea și amplificarea semnificativă a acestora.

Amintim că președintele Republicii Moldova, Igor Dodon efectuează o vizită la Moscova la invitația omologului său, Vladimir Putin. În cadrul vizitei șeful statului va participa la Parada Victoriei din Piaţa Roşie și va avea întrevederi cu oficialii ruși.

În martie curent, Igor Dodon a mers la Moscova alături de o delegație a oamenilor de afaceri din Moldova, la invitația Asociației „Delovaia Rossia”. Atunci, șeful statului declara că „linia neagră în relațiile dintre Moldova și Federația Rusă s-a încheiat și a început alta albă”.

„Trebuie să recunoaștem că, începând cu 2009 și până în 2016, în relațiile noastre bilaterale a fost o pagină neagră. Exportul, importul și, în genere, comerțul, a căzut de două ori. Din 2012 și până în 2016 comerțul a scăzut de două ori – de la 1,5 miliarde până la 800 de milioane de dolari. Ce înseamnă asta pentru Moldova? Exportul a căzut de trei ori… Ultimii ani pentru noi au fost deloc simpli, iar asta au simțit-o majoritatea cetățenilor Moldovei”, a spus atunci Igor Dodon, citat de Ria Novosti.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...