(FOTO) Protest la Parlament: „Dragostea este… când EL schimbă sistemul electoral pentru tine”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Vremea rea nu îi ține în casă pe moldoveni. În aceste momente, în fața Legislativului are loc un nou flashmob împotriva schimbării sistemului electoral.

Așa cum s-a întâmplat și la proteste din această iarnă din România, manifestanții de la Chișinău dau dovadă de ingeniozitate, atunci când își afișează mesajele pe pancarte.

„Dragostea este… când el schimbă sistemul electoral pentru tine”, este mesajul care l-au afișat doi tineri pe pancarta lor, imaginea fiind catalogată de internauți drept „fotografia zilei”.

18301882_1961365107431524_6711956585314846540_n

Amintim că vineri, 5 mai, în ziua în care Parlamentul a votat în prima lectură modificarea sistemului electoral în cel mixt, reprezentanții mai multor ONG-uri au semnat o declarație împotriva modului în care a fost votat proiectul de lege. Acestea au prezentat un șir de încălcări de procedură și au atras atenția la pericolul pentru democrația din țara noastră a acestor modificări operate în lipsă de transparență. Până acum, apelul ONG-urilor către Parlament a fost semnat de 24 de organizații neguvernamentale însă lista rămâne deschisă și pentru alți doritori.

Ieri, reprezentanții ONG-urilor semnatare au organizat în fața clădirii Parlamentului un flashmob. La acesta au participat și membri ai unor partide politice de opoziție, oameni de cultură și activiști civici. Demonstranții au cerut retragerea proiectelor democraților și socialiștilor, care au votat vineri pentru introducerea sistemului uninominal și, respectiv, mixt.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...