(LIVE) Protest cu pancarte și umbrele la Parlament: Oamenii manifestă împotriva schimbării sistemului electoral

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ploaia abundentă nu i-a oprit pe membrii societății civile, oamenii de cultură și reprezentanții opoziției să se adune în aceste clipe în fața Parlamentului și să protesteze. Cu umbrele și pancarte, oamenii continuă să se revolte împotriva votului uninominal și votului mixt, votate în Parlament.

„Societatea civilă nu agreează asemenea practici. Nu consideră că votul uninominal și nici votul mixt este bun pentru țară. Mă deranjează că sărbătoarea de 9 mai s-a transformat într-o sărbătoare de partid”, a spus artistul Cătălin Josan.

„Solicit retragerea acestor proiecte de lege și vreau să-mi exercit dreptul la vot în deplină transparență”, a specificat și Stella Uțica, reprezentanta Institutului de Politici Publice.

La protestele de ieri manifestanții au stabilit că se vor aduna în fiecare seară la ora 17.00 și duminică – la ora 12.00.

Pe de altă parte, Partidul Democrat a condamnat participarea partidelor de opoziție la protestul de duminică, „precizând că au compromis ideea de protest și societate civilă”.

Amintim că săptămâna trecută, în primă lectură, s-a votat schimbarea sistemului electoral. Deși insistau pe votul uninominal, democrații au ajuns, într-un final, la un „consens” cu socialiștii și au ales votul mixt.

Proiectul de lege nici nu a fost inclus pe ordinea de zi, iar experții spun că este o formă mișelească de a acapara puterea în stat.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...