(video) 3 mii de polițiști vor fi mobilizați de 9 mai în eventualitatea unor provocări de Ziua Europei și Ziua Victoriei

pinzari
Foto: Poliția Republicii Moldova

Șeful IGP, Alexandru Pînzari, a declarat că are informații precum că ar putea exista provocații de 9 mai în Chișinău și a precizat că Poliția are suficiente resurse umane pentru a le preveni.

„Vreau să preîntâmpin persoanele care planifică asemenea acțiuni că răspunderea le aparține pentru toate consecințele acestora. Poliția va interveni ferm, prompt pentru a preveni orice provocare. Avem mai multe surse de pe care ne informăm. Vom fi foarte vigilenți, rapid și legal. Suntem cu ochii pe ele”, a declarat Alexandru Pînzari fără a oferi detalii despre ce provocări e vorba, transmite realitatea.md.

De 9 mai, vor fi mobilizați circa 3 mii de polițiști care vor asigura securitatea oamenilor prezenți la evenimentele organizate în Capitală cu ocazia Zilei Victoriei și a Europei.

Totodată, polițiștii vor efectua activități de patrulare în zonele intens circulate.

Pe parcursul zilei de mâine, transportul public și cel privat va fi sistat începând cu ora 09.00 și până la ora 12.00, pe perimetrul următoarelor străzi ale Capitalei:

#. începând cu ora 09.00 de la str. Miorița/Grenoble pe str. Gh. Asachi, Pan Halippa, Ismail; str. Alecsandri, str. Pușkin;
#. începând cu ora 10.00 pe bd. Ștefan cel Mare în segmentul străzilor Ismail – M. Viteazul.

Transportul electric va fi redirecționat pe str. București, iar cel din sectoarele Râșcani și Ciocana va fi redirecționat de la str. Albișoara.

Tuturor participanților la manifestațiile organizate în contextul zilei de 9 mai poliția le reamintește:

#. să nu depășească limitele decenței comportamentale;
#. să evite consumul de alcool;
#. să-și supravegheze copiii;
#. să acorde o atenție sporită modului de păstrare a bunurilor și obiectelor personale.

„Recomandăm cetățenilor să apeleze în caz de urgență la numărul 902 sau să se adreseze cu încredere celui mai apropiat sector sau post de Poliție, ori de câte ori sesizează situații tensionate, persoane sau obiecte dubioase, ce pot afecta siguranța publică. Totodată, rugăm insistent să nu efectuați apeluri false la numărul 902 pentru a nu ocupa linia telefonică și a oferi posibilitate celor care au nevoie de ajutor să telefoneze Poliției”, scrie igp.gov.md.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
Mai citește
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente