Macron, care a câştigat duminică al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa cu 66,1% din voturi în faţa contracandidatei de extremă dreapta Marine Le Pen (33,9% din sufragii), va merge în vizită la Angela Merkel în prima sa deplasare în străinătate în calitate de preşedinte al Franţei, a declarat Goulard pentru CNews.

Merkel şi Macron au avut o convorbire telefonică duminică seara după anunţul rezultatului alegerilor, potrivit lui Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al cancelarului german.

Angela Merkel i-a spus lui Emmanuel Macron că ''doreşte cu nerăbdare o cooperare strânsă.....în spiritul prietenei tradiţionale franco-germane'', a spus Seibert.

Pentru moment nu se cunoaşte data exactă la care noul preşedinte francez se va întâlni cu cancelarul german.

Cancelarul german Angela Merkel l-a felicitat luni pe preşedintele ales al Franţei Emmanuel Macron pentru succesul său electoral ''spectaculos'' şi a afirmat că el poartă speranţele a ''milioane de francezi şi a numeroase persoane din Germania şi din întreaga Europă'', relatează AFP şi Reuters.

''El a condus o campanie proeuropeană curajoasă, el apără deschiderea către lume şi susţine ferm economia socială de piaţă'', a spus ea.

Cooperarea franco-germană reprezintă o ''piatră de temelie'' a politicii externe germane, a spus Merkel, însă a adăugat că Germania nu trebuie să-şi schimbe cursul economic ca răspuns la victoria electorală a lui Macron.