Actualitate

Moscova a transferat în Siria varianta rusească a aeronavei AWACS

Potrivit Defense News, aeronava conceputa pentru detectarea radar de mare distanță, echivalentul rusesc al Boeing E-3 SENTRY AWACS, a fost fotografiata pe baza aeriană din Latakia pe data de 3 mai.

Avionul A-50 a fost desfășurat în Siria la mai puțin de o lună după ce forțele americane au atacat o bază aeriană cheie a Forțelor Aeriene din Siria.

”Apariția acestei aeronave crește în mod semnificativ capacitatea Rusiei de a proteja întregul spațiu aerian sirian de aeronave sau rachete,“ – afirma Defense News.

Cu o săptămână înainte, Serghei Rudskoi, șeful Direcției principale de control operațional al Statului Major General al Federației Ruse, a declarat că Moscova a implementat un sistem de control pe mai multe niveluri, capabil să detecteze ”amenințările inamice” în spațiul aerian al Siriei.

Despre desfășurarea A-50 în Siria s-a anunțat și la sfârșitul anului 2015, dar în primăvara anului 2016 aeronava a revenit la aerodromul său de domiciliu din Rusia.

Avionul rusesc de avertizare timpurie, control și comandă și supraveghere a spațiului aerian A-50 a fost creat pe baza aeronavei de transport Il-76MD. Aceasta este utilizata pentru a detecta și urmări ținte aeriene și de pe suprafața apei, avertizarea centrelor de comanda ale sistemelor de control automatizate, coordonarea aeronavelor de vânatoare si bombardiere, în plus, poate servi ca centru de comandă aerian. Aparatul este capabil să detecteze rachete balistice pe o distanță de 800 km, bombardiere pe o rază de 650 km și avioane de luptă pe o distanță de 300 km. 

paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *