O tânără din Bucureşti a încercat să scoată ilegal din Republica Moldova 37 mii de dolari. Ce a urmat

O tânără din Bucureşti a rămas fără de 27 mii de dolari, după ce a încercat să scoată din Republica Moldova banii fără a-i declara la controlul de frontieră. Tânăra avea de fapt 37 000 euro ascunși în bagaje, însă lucrătorii vamali de la Albiţa au confiscat suma deținută peste plafonul vamal admis de 10 000 euro. Totodată, aceasta a fost amendată cu 3 000 lei.

Cazul a avut loc pe 7 mai, când în jurul orei 16.00 la Punctul de Trecere a Frontierei Albița,  s-a prezentat pentru a intra în România, că pasageră într-un microbuz marca Mercedes, înmatriculat în R. Moldova, cetățeanul român Cristina C., în vârstă de 24 de ani, domiciliat pe raza municipiului București.

În baza profilului de risc, echipa comună de control formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra autovehiculului și persoanelor, ocazie cu care a descoperit, ascunsă în bagajele personale ale tinerei suma de 37.000 euro.

Pentru că persoana nu și-a îndeplinit obligația legală de a declara în scris sumele de bani deținute, conform prevederilor legale, lucrătorii vamali au luat măsura confiscării sumei de 27.000 euro, deținută peste plafonul vamal admis (10.000 euro).

Tânăra a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 3.000 lei.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.