Deși a susținut-o pe Marine Le Pen, Putin îl felicită pe Emmanuel Macron: Ce îl îndeamnă acesta?!

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele rus Vladimir Putin a lansat luni un apel către noul președinte ales al Franței, Emmanuel Macron, îndemnându-l să „depășească neîncrederea reciprocă” pentru a combate împreună „amenințarea tot mai mare din partea terorismului și a extremismului violent”, relatează AFP.

„Cetățenii francezi v-au încredințat să conduceți țara într-o perioadă dificilă pentru Europa și pentru întreaga comunitate internațională”, scrie președintele rus într-un mesaj de felicitare publicat pe site-ul Kremlinului.

„În aceste condiții, este deosebit de important să depășim neîncrederea reciprocă și să ne unim forțele pentru a asigura stabilitatea și securitatea internaționale”, i-a scris Putin lui Macron, adăugând că fenomene precum terorismul și extremismul destabilizează regiuni întregi.

Președintele rus s-a declarat pregătit să conlucreze cu Emmanuel Macron în mod „constructiv” în probleme „bilaterale, regionale și globale’ în interesul popoarelor din Rusia și Franța, conform TASS.

Potrivit EFE, deși nu a recunoscut în mod oficial, Kremlinul a sprijinit-o pe candidata extremei drepte, Marine Le Pen, care a fost primită de Putin la Moscova în luna martie, cu doar o lună înainte de primul tur al alegerilor prezidențiale din Franța, la 23 aprilie.

Mai multe atacuri cibernetice împotriva staff-ului de campanie al lui Macron au fost atribuite hackerilor ruși, mai scrie aceeași agenție de presă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...