Șalaru, despre tehnica sovietică expusă în PMAN: Guvernul tolerează manifestările pro-sovietice și pro-putiniste ale lui Dodon

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Mihai Ghimpu a cedat Ministerul Apărării lui Igor Dodon, care astăzi, „ordonă” Armatei Naționale conduse de omul lui Ghimpu. Așa a reacționat fostul ministru al Apărării Anatol Șalaru la faptul expunerii în Piața Marii Adunări Naționale, la solicitarea șefului statului, a unităților de luptă ale URSS după ce, acum un an, la ordinul ministrului de atunci al Apărării, în PMAN „staționau trupele americane și utilajele lor aduse pentru a repara drumurile din Republica Moldova”.

„Astăzi, în PMAN se află tehnica și armamentul sovietic, unități de luptă ale defunctei URSS. Toate aduse la ordinul lui Igor Dodon! Am precizat, încă de la demiterea mea din fruntea Ministerului Apărării, că Mihai Ghimpu a cedat Ministerul Apărării lui Igor Dodon care, iată, astăzi „ordonă” Armatei Naționale conduse de omul lui Ghimpu”, a scris acum câteva minute fostul ministru al Apărării pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui Anatol Șalaru, după plecarea sa din fruntea Ministerului, „s-au întâmplat câteva lucruri”:

  • colaborarea cu NATO și țările membre NATO au fost blocate;
  • soldaților Armatei Naționale li s-a blocat participarea la aplicațiile militare cu partenerii NATO și non-NATO, fiind afectată în acest fel pregătirea de luptă a Armatei Naționale;
  • ultimele doua reuniuni NATO (la diferite paliere) nici măcar nu au mai amintit de Republica Moldova;
  • numărul ofițerilor și subofițerilor care părăsesc Armata Națională a crescut alarmant în ultimele 4 luni iar astăzi, Armata Naționala este umilită de Dodon, sutele de mii de victime ale ocupației sovietice sunt umilite de Dodon.

„Dezamăgirea mea vizează și atitudinea permisivă a Guvernului. Nu este normal ca un guvern declarat european și cu sentimente frățești față de Români să permită astfel de manifestări ale unui trădător. Așa cum spunea Corneliu Coposu: negociem orice, dar nu negociem principii. În timp ce guvernul de la București sprijină pe toate căile Republica Moldova și cetățenii ei, la Chișinău, guvernul tolerează manifestările pro-sovietice și pro-putiniste ale lui Dodon. Este rușinos și impardonabil!”, mai menționează Șalaru în postarea sa.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...