Actualitate

Podul vechi de la Agigea se închide complet pentru ultimele intervenţii tehnice. Ce rute alternative există pentru traversarea Canalului Dunăre-Marea Neagră

„Închiderea totală a traficului pe pod este necesară în această perioadă pentru tensionarea finală a cablurilor (înlocuite în perioada septembrie-decembrie 2016), demontarea ancorajului provizoriu de pe pilonul central şi montarea elementelor rosturilor de dilataţie ale podului”, se arată într-un comunicat al CNAIR.

În perioada în care vechiul podul de la Agigea va fi închis, Canalul Dunăre-Marea Neagră va putea fi traversat în condiţii optime pe noul pod (Podul Apolodor), aflat la o distanţă de 2,8 kilometri.

Pentru evitarea blocajelor în trafic, ruta alternativă propusă de CNAIR este următoarea: nodul rutier A4 (intersecţie cu DN 39, Agigea) – A4 ( intrare port Constanţa Sud ) – podul nou peste Canalul Dunăre – Marea Neagră – bretea acces la DN 39A – DN 39A – DN 39 (Eforie Nord – Agigea). 

„După redeschiderea podului, toate cele patru benzi vor putea fi utilizate fără restricţii de circulaţie, pe întreaga durată a sezonului estival”, precizează CNAIR, care arată că podul de la Agigea poate fi redeschis mai devreme dacă intervenţiile vor fi finalizate mai repede.

sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *